Plante bune pentru tiroida

June 27, 2011 Lory Sanatate

Plante bune pentru tiroida

Plante bune pentru tiroida

Plante bune pentru tiroida

Bolile tiroidei nu sunt determnate de deficiente nutritionale sau excese alimentare, insa nutrienti precum zincul, calziu, si vitaminele A,C si E s-au dovedit a fi benefici in atenuarea hiperactivitatii tiroidiene. S-au constatat, de asemenea, ca anumite alimente, precum varza, conopida, napii si ridichile, numite goitrogenice, interfereaza cu iodul prezent in organism si combat efectele hipertiroidiei. Soia, meiul si sorgul ajuta si ele la compensarea efectelor tiroidei care secreta prea multi hormoni.

In cazul deficitului de hormoni tiroidieni, infuziile de coada- soricelului si cretisoara fac minuni. Ambele plante sunt recunoscute pentru ca regleaza functiile glandei tiroide; asadar, cel mai bine e sa fie combinate. Peste o lingurita cu amestec, se adauga 250 ml de apa fiarta. Se beau doua cani de ceai pe  zi, dimineata si seara, cu o jumatate de ora inainte de masa.

SFAT!

Celor care sufera de hipotiroidie le este recomandat consumul zilnic cu CEAPA si USTUROI, cu atentionari speciale pentru persoanele care au probleme cu stomacul. Femeilor care alapteaza le sunt contraindicate aceste remedii.

Melisa, Cervana si Meiul inhiba efectele hormonului TSH asupra tiroidei, fiind benefice in tratamentul hipotiroidiei. Se recomanda trei cani de infuzie pe zi.

Algele marine sunt si ele secretia de hormoni tiroidieni, cele brune avand eficienta maxima. Se administreaza sub forma de infuzie preparata din 2-3 lingurite cu planta uscata la o cana cu apa. Din acest amestec, se bea de 2-3- ori pe zi.

Iata cateva alimente bogate in iod, bune in tratarea tiroidei:

  • In zonele de podis si de deal, in care exsita deficit de iod in apa si sol, medicii recomanda un aport de sare iodata.
  • In afara de sare, nucile sunt printre cele mai recunoscute alimente bogate in iod.


Leave a Reply

Powered by 4EA.
eXTReMe Tracker