Helicobacter pylori, bacteria din stomac

July 30, 2011 Lory Medicina Alternativa

Cum se transmite helicobacter pylori si cum tratam aceasta bacterie?

Helicobacter afecteaza peste 50% din populatia de peste 50 de ani, dar si tinerii.

Helicobacter pylori, bacteria din stomac

Helicobacter pylori, bacteria din stomac

Aceasta bacterie provoaca ulcerul gastric sau duodenal, dispepesie nonulceroasa (bolnavul are simptome asemanatoare ulcerului, dar la endoscopie nu se descopera aceasta boala), gastrita, cancer  gastric. In afara de bolile specifice aparatului digestiv, Helicobacter provoaca unele boli de piele, precum acneea rozacee.

Cum se transmite?

Bacteria se transmite prin apa si alimente, prin maini murdare, igiena deficitara. Se depisteaza printr-o analiza de sange, dar cea mai sigura este biopsia.

Tratament

Conform specialistilor, Helicobacter se trateaza doar daca prezinti simptome. Daca nu a o boala provocata de aceasta bacterie, nu este cazul sa urmezi un tratament, pentru ca aceasta da efecte secundare (selectarea de microbi rezistenti la antibiotic, candidoza) si nu prezinta garantia ca nu te infectezi din nou.

ATENTIE!

Daca ai rude de gradul I care au suferit de cancer gastric si ti sa pus diagnosticul  de Helicobacter pylori, este obligatoriu sa faci tratament, chiar daca nu prezinti simptome.

2 Responses to “Helicobacter pylori, bacteria din stomac”

  • Marius Ispas says:

    In urma cu 3 ani, am fost si eu infectat cu helicobacter pylori, si am avut si simptome de reflux gastric. Intrucat tratamentul medicamentos alocat nu m-a ajutat, am incercat un tratament naturist. M-am vindecat si nu mai am niciun simptom. Iata tratamentul: se ia de la farmacie un pachet de ceai de pelin, ceaiul se da prin rasnita pentru a fi transformat in pulbere, iar aceasta se strecoara printr-o sita, pentru a elimina cotoarele. Pulberea se amesteca cu 1 kg de miere de albine si se lasa la macerat timp de 10 zile. In aceasta perioada, se amesteca zilnic de cateva ori. Tratamentul se face in 2 perioade: 3 saptamani tratament, 2 luni pauza, 3 saptamani tratament. In cele 3 saptamani, se iau 4 lingurite de miere pe zi: cu 30 de minute inainte de cele 3 mese principale si seara, inainte de culcare. Eu am observat o imbunatatire a situatiei dupa prima saptamana de tratament, in sensul ca nu am mai avut arsuri si nici reflux gastric. Dupa incheierea celei de-a doua serii de tratament, am lasat sa treaca 2 luni si mi-am refacut analizele, la medicul de familie. Helicobacter disparuse. De atunci nu am mai avut probleme de acest fel, dar sunt in continuare atent la ce consum, mai ales inainte de culcare. M-as bucura daca acest tratament ar da rezultate la fel de bune si in cazul vostru, pentru ca stiu ce rau e sa te scoli noaptea cu senzatia ca nu mai poti respira si sa ai in permanenta arsuri. Multa sanatate. Cu respect,

    • Lory Lory says:

      Buna, intr-adevar exista situatii cand tratamentele naturiste sunt mult mai eficiente decat cele medicamentoase, ma bucur ca si in cazul tau a dat rezultate si ca te-ai vindecat de Helicobacter. Din fericire eu nu am fost infectata cu aceasta bacterie, dar iti multumesc pentru ca ai descris tartamentul care te-a ajutat sa invingi microbul. Cu siguranta sunt persoane carora le va fi de mare ajutor tratamentul urmat de tine si iti vor fi recunoscatori pentru ca l-ai impartasit si lor. Cel mai bine este sa fim foarte atenti la ceea ce consumam astfel incat sa nu ajungem in situatii delicate. Va doresc tuturor Multa Sanatate!


Leave a Reply

Powered by 4EA.
eXTReMe Tracker